Bullar eller inte bullar det är frågan...
Efter en lång dag med mycket ambitiöst skrivande hade jag tänkt fira att värmen har kommit tillbaka(förhoppningsvis för att stanna) med att baka kanelbullar. Jag tycks alltid glömmabort(kanske förtränga) att man måste smälta smöret till degen och att den måste få exakt rätt temperatur innan man blandar den med jästen. Denna gång måste det ha blivit misslyckat.
När nästan hela jästiden har passerat ligger den fortfarande hård som en sten på botten av skålen. Den skall ju jäsa, bli stor!! Något förslag på vad man kan göra med en ojäst deg? Känns ju lite onödigt att slänga den...
Håller tummarna för en överraskande vändning! To be continued...
/Soffan
När nästan hela jästiden har passerat ligger den fortfarande hård som en sten på botten av skålen. Den skall ju jäsa, bli stor!! Något förslag på vad man kan göra med en ojäst deg? Känns ju lite onödigt att slänga den...
Håller tummarna för en överraskande vändning! To be continued...
/Soffan
Kommentarer
Postat av: Anonym
Äta den:) deg är (nästan) alltid gott
Postat av: bloggaren
Hahaha ett förslag som inte var helt oväntat att komma från dig... XD
Svar: Nej, jag åt den ej. Som tur var så började den jäsa efter 2h när jag ställde den på spisen efter att ha slagit på ugnen och varm luft strömade ut från lufthålet till ugnen...:-D XD
Postat av: Anonym
Jag vet, jag gör alltid mer deg än jag behöver så jag ska kunna äta den :)
Men så bra då, men du missade ngt ;)
Trackback